Известие

Collapse
No announcement yet.

максимална скорост на Алфата ви-156 2.0ts 242км/ч-реална 232

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Изчислявано по обортомер (нямам скоростомер) 5000 оборота - 170км/ч.
    Alfa Romeo 75 1.8

Comment

Да спестя малко работа и нерви на Проф

Първоначално публикувано от pr_00f
      И още нещо което всички пропускат. Този форум е така да го кажем "публичното лице" на КАРБ, а една от основните идеи застъпени при създаването на клуба е повишаване на безопасността на движението по републиканската пътна мрежа. Карането с 200 на всяко друго място освен затворена писта според мен ПО НИКАКЪВ начин не допринася за такова подобряване.
      http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Alfa Romeo 145 1.4 TwinSpark 16V

имам и снимка , и видео - колата вдига на
        180 km/h @ 5600 rpm

но не е сменян Ремъка още .. а 400 лева за ремък и ролки не се дават така .. има време.

Да се надяваме 200-210 да направи , каот успеем да дигнем без страх на 6000-6500 оборота ...

Comment

Забелязал съм, че тези 145, ако всичко им е наред, спокойно си вдигат 200.
          Alfa Romeo 75 1.8

Comment

Първоначално публикувано от Lame_0ne
            Забелязал съм, че тези 145, ако всичко им е наред, спокойно си вдигат 200.
            Още си спомням , преди една година сигурно ... със една A6-ца се прибираме от София , и тогава никога не съм и предполагал , че като карам със 150 покрай мене ще мине 145-ца , дето е къде къде по-малка от A6-цата , все едно бях спрял ...
            Ако всичко е наред и на тази за която говорих горе , да стискаме палци на някой полигон , а не на магистралата , да пробваме 190-200-210 живот и здраве .. и пари .. и след това да можем да се похвалим , а не да ни хвалят по телевизията ... новините ...

Няма значение Алфа си е Алфа .. никога не съм мислел , че ще ми стане една от любимите марки ...

Comment

Мойта я карах за момент преди 2 седмици с 210 ма ми тресе зверски волана-нещо не е в ред ма са мисля да сменям 5-тата скорост да разтоварим мотора малко
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Аз моята я имам само от няколко месеца и още не съм я пробвал(а и засега нямам такова намерение),но дори и да го направя скоростта едва ли ще е реална защото километража ми явно нещо изпреварва.Наскоро рещих да го проверя -с един приятел караме заедно-неговия заковава на 60,а моя-72-73 km/h.Някакви идеи от какво може да е?
                155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от hsr
                  Аз моята я имам само от няколко месеца и още не съм я пробвал(а и засега нямам такова намерение),но дори и да го направя скоростта едва ли ще е реална защото километража ми явно нещо изпреварва.Наскоро рещих да го проверя -с един приятел караме заедно-неговия заковава на 60,а моя-72-73 km/h.Някакви идеи от какво може да е?
                  Маже да е пипан километража и като са сваляли стрелката после просто да са я сложили без да се съобразяват, че скоростомера почва от 20 км/ч. Наскоро си играх по моята с малкия километраж (не се нулира) и се получи същия проблем, та го свалях още 3-4 пъти докато запоказва по-нормално, но пак мисля, че ми отчита малко повече.
                  75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                  155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                  FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                  Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

да не са ти малки гумите също провери!
                    147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

И аз си мисля,че нещо е пипан километража-връщали са км.или пък да изглежда,че върви повече .А относно гумите не ми се вярва,размерите са както си ги дават-185/60/14 на стандартните алуминиеви джанти.Ще се консултирам с някой,който се е занимавал с километражи(поставяне на бели циферблати и т.н.).Благодаря за отговорите!
                      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от rady156
                        За подобна разлика от 12-13 км/ч трябва да е с гуми от полско фиатче, вместо с оригиналните
                        _______
                        146 JTD - ex
                        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy
                          Първоначално публикувано от rady156
                          За подобна разлика от 12-13 км/ч трябва да е с гуми от полско фиатче, вместо с оригиналните
                          за тва съм написал СЪЩО!!!като се съберат 2-3 фактора и се получава голяма разлика
                          147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

Ей не знам колко пъти ще се говори кое е възможно и кое не е ... аз примерно говоря с факти - http://vbox7.com/play:25779286 снимано е с телефона ми за което искренно съжалявам, защото не можех да го обърна към гпс-а който показваше при 230км/ч - 233км/ч освен и гпс-а да лъже като съм с други гуми, не знам какво може да е причина заводски да дават едни стойности (които във всички случай са занижени и в повечето случай показват максимална безопасна скорост - под безопасна разбирам за двигателя, защото поне при мен след продължително каране с над 220 (10 мин да речем) градусите отиват след 90 по уреда в купето) а реално те са съвсем други и често могат да са доста над тях. Ако много държите ще снимам и гпс-а за да сте сигурни ... но пък аз съм сигурен, че и тогава ще се намери кой да извади от 9 кладенеца вода за да докаже, че виждаш ли това е невъзможно. За по просветените имаше един gearcalc.xls някой съфорумник го беше правил дето и според него на тези обороти се движа с тази скорост ама то да ... и километража ми лъже и оборотомера ми лъже пък и гпс-а нещо лъже щото на спътника са му сменили гумите и се е разцентровал сигнала
                            Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                            Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Първоначално публикувано от DeX
                              Ей не знам колко пъти ще се говори кое е възможно и кое не е ... аз примерно говоря с факти ... За по просветените имаше един gearcalc.xls някой съфорумник го беше правил дето и според него на тези обороти се движа с тази скорост ама то да ....:
                              аз съм го правил калкулатора

макс скорост дето дават от завода е според ЕУ директива и обикновено е за пълна кола на равен път (не спускането след траянови врата с попътен вятър примерно)

та така

също така като смениш гумите с различен размер от предписаните се променя и скоростта която може да развие колата
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                                Първоначално публикувано от DeX
                                Ей не знам колко пъти ще се говори кое е възможно и кое не е ... аз примерно говоря с факти ... За по просветените имаше един gearcalc.xls някой съфорумник го беше правил дето и според него на тези обороти се движа с тази скорост ама то да ....:
                                аз съм го правил калкулатора

макс скорост дето дават от завода е според ЕУ директива и обикновено е за пълна кола на равен път (не спускането след траянови врата с попътен вятър примерно)

та така

също така като смениш гумите с различен размер от предписаните се променя и скоростта която може да развие колата

ю ар деам раит!
                                '97 155 1.8 16V
                                GMC YUKON DENALI 5.7 V8
                                the cost of living is dying...everybody pays...
                                sigpic

Comment

Working...
                                X